Färgens kraft 🤩

Färgerna runt omkring oss har stor inverkan på vårt välmående. Om du väljer rätt färger för dina rum då det förändrar din känsla. Färger har stor kraft.

Kort om några färgerna och i vilket rum jag rekommenderar att använda dem.

BLÅTT är en av de mest populära färgerna i världen. Den förknippas med havet och himlen, vilket ger den en känsla av lugn och frihet, vilket gör den perfekt för sovrummet och badrummet eller tvättstugan. Den blå färgen förbättrar också produktiviteten och främjar kreativiteten, vilket gör den till ett bra val för ett barns rum eller arbetsrum.

Blå toner förstorar rummet visuellt, så du kan välja denna färg för små rum som du vill förstora visuellt.

Det rekommenderas inte att använda blått i köket, det sägs att denna färg dämpar aptiten.

Den blå färgen matchar med färgerna: vit, svart, grå och material trä. Orange, grönt och gult är lämpliga accenter till blått. Guld, koppar och krom rekommenderas för detaljer.

GRÅTT betyder lugn, estetik, minimalism och även modernitet. Denna färg är bra för arbetsrum eftersom den hjälper till att koncentrera sig och ökar självkontrollen. Men den kan användas i alla rum. Det kan se ut som en tråkigt färg, men i kombination med rätt färger kan det bli en väldigt vacker inredningsfärg. Det är lätt att kombinera med andra färger och grå lyser perfekt upp en annan färg. Jag rekommenderar att du inte kombinerar mer än tre färger i ett rum.

Grå ser också väldigt vackert ut i kombination med material - trä, marmor eller metall.

Svarta detaljer kommer att passa med grått. Men som jag nämnde är grått lätt att kombinera med alla färger.

BEIGE färg skapar lyx och lugn, samt den laddar energin som tillhandahålls och bidrar till att skapa harmoni. Denna färg är också lämplig för alla rum, men jag rekommenderar starkt den här färgen i sovrummet, den gör att du kan koppla av. Det går bra med grönt och brunt, men det är lätt att kombinera med alla färger också. Jag rekommenderar att du väljer ljusare detaljer.

GRÖNT förknippas med vitalitet, harmoni, balans och natur. Denna färg kommer att få dig att känna dig bekväm, lugna ner dig, återhämta dig. Därför är denna färg lämplig för alla rum. Använd bara inte för starkgrönt, men om du redan verkligen vill ha det rekommenderar jag att du använder stark grönt bara som detaljer.

Det gröna går bra med brunt, det är huvudelementen i biofili-design som utstrålar lugnet.

GULT är en mycket varm och levande färg som stimulerar hjärnans aktivitet. Därför är den perfekt för ett arbetsrum. Denna färg ger glädje och livar upp husets inre. Men var försiktig med gult eftersom för mycket gult kan orsaka huvudvärk eller illamående. Denna färg är mycket lämplig för korridors eller kök. Och i rum med svagt ljus.

Gult går bra med grått, det är en sådan harmoni av kallt grått och varmt gult. Gult ser också väldigt fint ut med vitt.

RÖTT är förknippat med passion, liv, energi, beslutsamhet. Samt röd uppmuntrar kommunikation varför denna färg är lämplig för vardagsrum och korridorer. Rött är också mycket lämpligt i köket, eftersom denna färg stimulerar aptiten.

Denna färg bör undvikas i sovrummet och barn rummen eftersom det kan orsaka sömnlöshet. Och för mycket rött kan vara irriterande. Det är inte heller tillrådligt att måla rött med ett litet rum eftersom de kommer att se mindre ut visuellt.

Rött går bra med vitt, mörkgult eller orange. Grönt och blått går också bra med rött, var bara försiktig när du väljer nyanser. Trä är ett bra material som kommer att lysa mot en röd bakgrund.

Detta är bara några av de färger som jag kort har skrivit om här. Om du är intresserad av andra färger vänligen maila mig och fråga

[email protected]

 

Odoo • A picture with a caption
"Color does not add a pleasant quality to design - it reinforces it" - Pirre Bonnard
Känner du dig trött i ditt hem? 🥴🏡